Lichte huurprijzen

Jan 21, 2024

Fijn, vrij met licht wonen

Alles is geregeld, de huurovereenkomst klopt en voldoet aan de wet. De huurprijs is evenredig met de maximale huurprijs en het voorschot servicekosten wordt elk jaar mooi afgerekend. Gebreken zijn er niet, de woning was tiptop in orde toen de huurder er in ging. Het leek wel een hotel! Alleen was deze huurovereenkomst van langere duur. Als er wat was werd het snel opgelost, uitstekende dienstverlening. De algemene voorwaarden waren ook van toepassing, maar hadden we niet nodig. Alles was immers geregeld.

Heb jij het idee dat dit bij jou een beetje anders? Doe een huurtaxatie, je hoort beter te krijgen voor jouw overeenkomst.
By Robbert Knegtering 12 Dec, 2023
Wil jij weten of jouw huurzaak kans van slagen heeft? Voordat je het ergens aanbrengt? Voer dan gratis een huurtaxatie uit. Jouw huurcontract wordt volledig gescreend op juistheden. De huurwaarde berekent en de servicekosten worden gecheckt. Komen deze waarden bijvoorbeeld overeen met de energie-index. Hoe zit het met de huurverhogingen? Komt de kale huur wel overeen met de maximale huurwaarde van de ruimte?

Huurtaxatie werkt met meerdere partners samen, waaronder registers, advocaten en heeft zelf juridische adviseurs in dienst die op basis van no-cure no-pay voor jou het gerechtelijke resultaat kunnen halen. Meld je alvast aan voor de gratis huurtaxatie. Volledig vrijblijvend. Op locatie of op afstand, beiden vaak goed.
By Robbert Knegtering 28 Nov, 2023
Als je een kamer huurt of een zelfstandige appartement of studio kun je elk jaar te maken krijgen met een huurverhoging. Je hebt huurverhogingen bedoelt in het niet-geliberaliseerde segment (de zogeheten sociale sector). En huurverhogingen in het geliberaliseerde segment (de zogeheten vrije sector).

Als jij een kamer of een appartement/studio in het niet-geliberaliseerde segment huurt (kale huurprijs uit huurovereenkomst of huurtaxatie onder € 808,06 per 1 juli 2023 tot 1 juli 2024) kun je te maken krijgen met de sociale huurverhogingen.

Als je een zelfstandige woonruimte huurt boven die liberalisatiegrens kun je te maken krijgen met een huurverhoging in het vrije segment.
 
In het niet-geliberaliseerde segment hoef je de huurverhoging niet te betalen. Het is dan aan de verhuurder om uitspraak te halen via de Huurcommissie. Doet de verhuurder dat niet dan blijft alles hetzelfde. Je kunt de huurverhoging wel betalen en in bezwaar gaan. Ook dan moet de verhuurder in beweging. Als je de huurverhoging betaalt zonder in bezwaar te gaan, ben je akkoord gegaan. 

 In het geliberaliseerde segment moet je de huurverhoging betalen aan de hand van de afspraken in de huurovereenkomst. Soms is de huurverhoging niet terecht. Laat dit checken door Huurtaxatie. Het maakt niet uit of je al hebt betaald. Vaak is het beding in de huurovereenkomst niet goed en krijg je al jouw huurverhogingen terug. Meld je aan op de homepagina.

By Robbert Knegtering 13 Nov, 2023
Huurtaxatie plaatst zich regelmatig in de botanische tuinen te Utrecht. Kom daarom een bak koffie drinken en van de verscheidenheid van planten genieten, terwijl al jouw vragen over het huurrecht worden beantwoordt. Ben je student op de Uithof? De botanische tuinen liggen om de hoek en je kunt gratis naar binnen met jouw studentenpas. 3 goede redenen om daar naartoe te gaan dus. De botanische tuinen zijn makkelijk bereikbaar. De buitentuinen en de binnenkas zijn aangenaam om te bekijken en te verblijven. Een huurtaxateur zit daar aan een werkplek ergens onder een bananenboom. Wil je zeker weten dat er iemand is? Maak dan een afspraak in jouw aanmelding via de website!
By Robbert Knegtering 06 Nov, 2023
De vrije markt is een prachtig goed. Eerst zaaien en dan oogsten. De oogst verkopen op de markt tegen de beste prijs op de principes van vraag en aanbod. De vrije natuur gebruiken met arbeid om de mooiste producten te manifesteren. De natuur is echter niet meer vrij. Volledig zelf produceren is niet mogelijk. De vrije markt is daarmee ingeperkt met het eigendomsrecht. Dat eigendomsrecht is tot stand gekomen middels onze democratie. Wet- en regelgeving. Dezelfde wet- en regelgeving die andere zaken reguleren, door die vrijheidsinperking. Zoals de grondlegger van ons kapitalistisch stelsel, de beroemde - Adam Smith - al zei: “As soon as the land of any country has all become private property, the landlords, like all other men, love to reap where they never sowed and demand a rent even for its natural produce.” Nu er niet vrij gezaaid of gebouwd kan worden voor eigen primaire levensbehoeften ben je afhankelijk van het wettelijk stelsel, met eigendomsrechten en andere wet- en regelgeving. Het is dan ook logisch dat er een balans moeten zijn in deze wet- en regelgeving. Checks and balances. Waardestijging op grond van investering zijn mooie vruchten. Een dienst leveren voor het gebruik van een zaak ook, middels deze voldoet aan de laatste wet- en regelgeving. Voer een Huurtaxatie uit.
Besteedbaar inkomen minder huur
By Robbert Knegtering 02 Nov, 2023
Maak de lokale ondernemer blij met een lekkere lunch, cappuccino of een bos bloemen.
Share by: